Pinligt forsidestof

30 december, 2009 0 Af Eva

Danmark modtager en henvendelse fra fremtrædende spaniere inden for kulturlivet, forskning og miljøbeskyttelse.
Årsagen: isolationsfængslingen af fire Greenpeace-aktivister for aktionen ved Klimatopmødemiddagen på Christiansborg. Heriblandt lederen af Greenpeace, Spanien, Juan José López de Uralde.

Risiko for Danmarks internationale omdømme
Uraldes hustru, Koro Castellano, Internet Managing Director for mediegruppen UNIDAD EDITORIAL er en magtfuld opinionsdanner. Hendes indsats som redaktør af avisen El Mundo’s online-udgave skaffede den en position som førende gratis spansk internetavis. Fra 2006 til 2008 var hun præsident for OPA: Online Publishers Association Europe, der bl.a. omfatter International Herald Tribune, Le Monde, La Repubblica, Corriere della sera.

Når hun nu står i centrum for overrækkelsen af et brev til Brian Mikkelsen med 50.000 underskrifter til støtte for de fire isolerede Greenpeace-aktivister, har han en sag, der ikke bør syltes.

Det spanske udenrigsministerium opfordrer justisminister Caamaño til at henvende sig til sin danske kollega med anmodning om, at de fire aktivister omgående sættes på fri fod.

Et Greenpeacemedlem blogger fra København om at føle sig hensat til Alices “Eventyrland” og citerer Lewis Carroll’s absurde klassiker: “No, no!” said the Queen. “Sentence first – verdict afterwards”.
Og på elmundo.es er et portræt af Uralde valgt som ugens foto med overskriften: Justicia a la “danèse”

Sikke et lys det kaster over vor nation.

Kilder:

http://www.greenpeace.org/espana/

http://greenpeaceblong.wordpress.com/2009/12/29/en-copenhague-juantxo-en-el-pais-de-las-maravillas/

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/12/29/lafotodelasemana/1262107778.html

http://www.20minutos.es/noticia/597170/0/greenpeace/firmas/liberacion/

http://www.elmundo.es/elmundo/2006/06/13/comunicacion/1150185688.html

http://www.opa-europe.org/