August-tomater

August-tomater

28 august, 2009 0 Af Sonia
Fuente: Tania Castro - El País

Fuente: Tania Castro - El País

I 64 år har den lille by Buñol ved Valencia fejret festen: “Tomatina” den sidste onsdag i august. I  år blev der kastet 100 tons tomater i den festlige anledning.

Når deltagerne med større eller mindre held har ramt deres lystige kampfæller, og hele skytset på 100.000 kg tomater er opbrugt, affyres et kanonslag, og nu har man en time til at tage fotos, plaske rundt i den tomatsaft, der driver i gaderne og på byens torve, eller deltage i den såkaldte “t-shirt-krig”. Når den time er gået, tager byens rengøringspatruljer fat, og festen må fortsætte andre steder.

Efterhånden er denne fest så kendt, at deltagere fra hele kloden strømmer til i stadig større omfang. I år mener man, at det kom op på 40.000 tomatkastere, endnu flere end sidste år, hvor to japanere fotograferede sig selv midt i “Tomatsunamien”.