Ung: som set på Facebook

8 september, 2009 3 Af Sonia

For tiden kører der en kampagne fra “el Defensor del Menor” (børneombudsmanden) i Spanien, der skal advare unge mod konsekvenserne af at lægge personlige oplysninger og fotos ud på nettet, f.eks. i Facebook.

Kampagnen skyldes en stadigt voksende bekymring hos forældre og myndigheder, der ser hvordan de virtuelle sociale netværk gør det nemmere for sex-misbrugere at kontakte deres ofre. PP-politikeren Alfonso Alonso påpeger desuden, at intet forhindrer de unge i at blive udsat for stadig mere voldelig påvirkning fra de nye medier.

Kampagnen “antes de colgar tu imagen en la red, piénsalo” (Tænk dig om, før du lægger dit foto på nettet) er i samklang med andre initiativer, såsom forslag om, at unge under 15 år ikke skal kunne oprette profiler i et forum som Facebook, eller at mindreårige skal have deres forældres samtykke.

Således skal man f.eks. være over 14 år for at kunne oprette en profil på Tuenti, det mest populære forum for unge spaniere i øjeblikket. De brugere, som mistænkes for at lyve om deres alder, bliver bedt om en fotokopi af deres nationale identitsbevis, ellers bliver profilen slettet.

Kilder:

http://www.elpais.com/articulo/madrid/Internet/inofensivo/chavales/elpeputec/20090610elpmad_8/Tes

http://www.elpais.com/articulo/tecnologia/preso/anos/Facebook/elpeputec/20090903elpeputec_2/Tes

http://www.elpais.com/articulo/tecnologia/Tuenti/deja/fuera/menores/anos/elpeputec/20090706elpeputec_5/Tes

Gode råd om hvordan du ruster dit barn til en mere sikker trivsel på nettet