Barcelona og Madrid to af verdens lykkeligste byer

8 september, 2009 0 Af Sonia

Det er helt rart, når ens egen opfattelse bliver bekræftet: “Spanien er et lykkeligt sted”: Det amerikanske tidsskrift Forbes, som excellerer i rekorder, bringer en liste over verdens 10 lykkeligste byer, med Barcelona på 3. plads og Madrid som nr. 6; men der er minsandten hverken en dansk eller nordisk by med blandt de “10 lykkeligste byer”.

Kilde: Kompas travel

Kilde: Kompas travel

Barcelona, verdens 3. lykkeligste by, er blevet valgt, fordi den kan defineres som “den klassiske Middelhavs-by”. Man fremhæver det varme klima, det intense kulturliv – og en af verdens førende fodboldklubber. Madrid kommer ind på sjettepladsen takket være sin “vibrerende kultur” og høje levestandard.

Personligt undrer undersøgelsens ophavsmand Simon Anholt sig over, at der ikke kom en italiensk by på hitlisten, for han synes, at madrilenerne ser dystre ud! Men han bemærker også, at analysen redegør for, hvor man kunne forestille sig at leve. De lokale er ikke blevet spurgt, hvordan de har det med at bo, hvor de bor.

Kilde: Softguides

Kilde: Softguides

Jeg synes, det er helt berettiget, at Spanien figurerer to gange på top-10-listen, men helt personligt ville jeg ikke vælge en af de største spanske byer, hvor livskvaliteten i høj grad følger betalingsevnen. Jeg ville stemme på en historisk by som León i Castilien eller Cáceres i Extremadura, hvor mangfoldige kulturelle initiativer blomstrer, hvor man kan færdes afslappet i den imponerende historiske bymidte, og nyde spændende lokale specialiteter i de små barer, hvor ens venner også finder hen, og man kan snakke om løst og fast. Byer, hvor weekenden er rig på oplevelser for alle indbyggere, og hvor der stadig findes små specialbutikker, hvis indehavere rådgiver kunderne personligt og med en faglig stolthed og viden, som bunder i årtiers engagement i området. Og byer, der ikke er større, end at man hurtigt kommer ud i prægtige landskaber.

Listen over verdens 10 lykkeligste byer: Río de Janeiro, Sydney, Barcelona, Amsterdam, Melbourne, Madrid, San Francisco, Rom, Paris og Buenos Aires,  er resultat af en markedsanalyse, foretaget af GfK Custom Research North America og Simon Anholt, der har udspurgt 10.000 personer i en snes lande.

Kilde: http://www.forbes.com/2009/09/02/worlds-happiest-cities-lifestyle-cities.html