Svin bare chefen til

Hvor tit har man ikke måttet sluge en skrubtudse på vej ud fra chefens kontor? Har du også haft lyst til at sige din oprigtige mening om bossens sidste nye “lyse idé”, – men været nødt til at smile “begejstret”, for han er jo chefen? De tider er forbi på det spanske arbejdsmarked. I Katalonien er der blevet afsagt en dom, hvorefter “Fornærmelse mod chefen ikke er afskedigelsesgrund”.

Fuente: Mujumarka.biz

Fuente: Mujumarka.biz

En katalaner blev afskediget, fordi han sagde om sin chef at “den mand er jo skør”, og under en diskussion om udbetaling af nogle diæter kaldte han chefen for “son of a bitch”. Det førte til en afskedigelse, som medarbejderen bragte for retten, idet han hævdede, at fyringen var uberettiget.  Sagen er nået til Kataloniens højesteret, som lagde til grund for sin afgørelse, at det drejer sig om dagligdags vendinger, der ofte fremsættes i en diskussion, og derfor ikke har en vægt, som berettiger til afskedigelse. Nu må chefen enten genansætte den medarbejder, der fornærmede ham, eller betale ham en bod på 6.483 € (næsten 50.000 kr). Er det ikke skønt at vide, at man kan sige sin ærlige mening til chefen, uden at han kan fyre én af den grund – og hvis han gør det, bliver det ikke gratis?

Fuente:

Insultar al jefe no es motivo de despido

One Response to “Svin bare chefen til”  1. David Says:

    Hijo de puta, er jo nok lidt hårdere for en spaniers ører end “son of a bitch” er for en danskers. Hvor om alting er, så er spørgsmålet om “retfærdige” fyringer en værre balancegang, hvor går grænsen. Jeg synes jo nok at en chef skulle have ret til at fyre ovenstående “medarbejder”. Men jeg er jo selvfølgelig også en underlig person der synes at respekt for ens medmennesker er godt/nødvendigt.

Leave a Reply

*